Ata Sporları Federasyonu
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
  • Linkedin
  • İletişim

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kırsal Bölge Genç Güçlendirme Programı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kırsal Bölge Genç Güçlendirme Programı
Paylaş:

Genel Bilgiler

Kırsal Bölge Genç Güçlendirme Programı eğitim, sürdürülebilir gelir ve kültürel kalkınma başta olmak üzere, gençlerin katılımını arttırmak ve geçim kaynaklarının güçlendirilmesi üzerine planlanmış bir finansal destek programıdır. Bu program, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kırsal bölgede yaşayan gençlerin, kapasitesinin güçlendirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması odaklı çalışmalar yürütülmesine olanak sağlayacaktır. Bu destek aracılığıyla yerel gençlerin katılımını teşvik edecek, yaşam kalitesini artıracak projeler geliştirilmesi önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Kırsal Bölge Genç Güçlendirme Programı bölgesel ihtiyaç çerçevesinde, kapasitelerini geliştirebilme imkânı bulunmayan gençler ile teknolojik üretim, kapasite geliştirme tecrübesi bulunan, alternatif üretim ve istihdam modelleri geliştirebilecek kurum ve kuruluşları bir araya getiren bir programdır.

Başvuru sahibi sivil toplum kuruluşu, projenin yürütülmesi sürecine doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunacak ulusal-uluslararası proje yapma deneyimi olan, günümüz ihtiyaçlarına teknolojik çözümler üretebilen üniversite araştırma ve uygulama merkezleri, çağrı teklifine uygun üretim yapan teknoloji şirketler ile işbirliğinde bulunabilir.
 

Proje Desteği Veren Kurum:

Proje desteği veren kurumun web sitesinden https://kbgg.gsb.gov.tr/index.html proje başvurusu ve proje ile ilgili diğer tüm süreçler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
 

Proje Başvuru Sistemi:

Proje başvuruları, Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Proje başvurusu proje yürütücüsü kurum adına proje koordinatörü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapılabilmesi için öncelikle proje koordinatörünün e-devlet sistemine kaydolması gerekmektedir.
 

Proje Uygulama Alanı:

Proje önerilerinin uygulanacağı iller Ağrı ve Kars illeri olarak belirlenmiştir. Proje uygulama süresi azami 1 yıldır (12 ay).
 

Finansman & Kaynak Tahsisi:

Hibe çağrısı kapsamında her bir il için birer proje finanse edilecek olup, proje başı en fazla 3.500.000 TL’ye kadar bütçelendirilmiş teklifler kabul edilecektir. Her bir başvuru sahibi sadece bir il için başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda yukarıda belirtilen genel ve özel amaçlar dikkate alınacaktır.
 

Proje Süreç Takvimi:

Çağrının ilanı: 7 Temmuz 2022, Perşembe
Soru/Evrak Talep e-posta gönderimi için tarih aralıkları: 18 Temmuz, Pazartesi-29 Temmuz 2022, Cuma
Başvuruların sunulması için son tarih: 16 Ağustos 2022, Salı
Sonuçların açıklanması: 15 Eylül 2022, Perşembe
 

Kimler Proje Başvurusunda Bulunabilir:

  • Dernekler
  • Vakıflar
 

Proje Dokümanları:

Kırsal Bölge Genç Güçlendirme Programına ilişkin sorularınızı kbgg@gsb.gov.tr e-posta adresine gönderebilir, başvuruya ilişkin form ve belgeleri aynı vasıtasıyla talep edebilirsiniz.
Hibe desteği için talep edilen belgeler, ilan edilen son gönderim tarihi mesai saati (18:00) sonuna kadar kbgg@gsb.gov.tr e-posta adresine gönderilmelidir.

Not: İlan edilen tarih ve saat sonrasında e-posta adresine ulaşan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru sahibi aşağıdaki bilgi ve belgeleri “Başvuru Paketi” şeklinde sunmak zorundadır.

Detaylı bilgilendirme kayıt için link: https://forms.gle/4gsMzCZPbUn6Z4Az9

İçerisinde tüm dokümanların yer almadığı başvuru paketleri Bakanlık tarafından teslim alınmayacak ve başvuru kaydı yapılmayacaktır.
 

Başvuru Paketi;

(a) Başvuru Formu ve ekleri,
(b) Finansal Teklif Formu,
(c) İş Planı,
(d) Teknik Projelendirme Dokümanı(varsa),
(e) Başvuru Rehberi (başvuru rehberinin okunup anlaşıldığına dair her bir sayfanın paraflanmış ve kaşelenmiş halinin eklenmesi)’nden
oluşmaktadır.
 

Diğer Hususlar:

  • 5072 Sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun kapsamındaki derneklerden olmamak,
  • Anayasa ve kanunlarla yasaklanmış veya konusu suç teşkil eden faaliyetlerde bulunmamış olmak,
  • Derneğin ilk genel kurul toplantısını yapmış ve organlarını oluşturmuş olmak,
  • Tüzüğünde belirtilen amacının, toplumun ihtiyaç ve sorunlarını çözmeye ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmaya yönelik olması,
  • Haklarında feshe ilişkin devam eden bir dava olmaması,
  • Mevcut yöneticilerinin dernek iş ve işlemlerinden herhangi bir adli ceza almaması,
  • Daha önce alınan yardımların amacına ve mevzuata uygun kullanılıp kullanılmadığı yönünden soruşturma geçirmemiş ve buna ilişkin adli süreç ve hüküm giymemiş olmak.
“Başvuru sahibi sivil toplum kuruluşu, projenin yürütülmesi sürecine doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunacak ulusal-uluslararası proje yapma deneyimi olan, günümüz ihtiyaçlarına teknolojik çözümler üretebilen üniversite araştırma ve uygulama merkezleri, çağrı teklifine uygun üretim yapan teknoloji şirketler, tekno-kentlerde yerleşik şirketler vb. teşekküllerden yardım alabilir ve bunlarla işbirliğinde bulunabilir. Başvuru yapan dernek, işbirliğinde bulunacağı kurum ve kuruluşlardan alacağı bir yazı ile yapılacak işbirliğini belgelendirir. Söz konusu belgede, işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşların katkısı ve işbirliğinin kapsamı açıkça belirtilir.”

Aşağıda belirtilen durumlarda, başvuru anında herhangi birinin varlığında, diğer tüm koşullar sağlansa dahi başvuru sahibi destek almak amacıyla başvuruda bulunamaz:
  • İlk genel kurulunu yapmayan ve organlarını oluşturamayan dernekler,
  • Derneklerin şube ve temsilcilikleri,
  • Mevcut proje dönemindeki başvurusu değerlendirme aşamasında olan dernekler,
  • Bakanlık hibe programları kapsamında proje uygulama süreci devam eden dernekler,
  • Bir önceki yıla ait beyannamesini bildirmemiş ve/ veya beyannamesi valilik tarafından incelenmemiş